Ik ben Sjoerd Zwart en sinds mijn jeugd een bevlogen vogelkweker.

Graag wil ik me aan u voorstellen, en in het kort vertellen hoe ik tot deze passie van vogelkweken en het ontwikkelen en verkopen van (zaad)producten, geneesmiddelen, toebehoren etc.  ben gekomen.

Ik heb een zeer uitgebreid scala aan vogels gekweekt. Van zebravink tot papegaai. Eerst gericht op tentoonstellingen, maar tegenwoordig meer mutatiekweek. Mijn kweekresultaten waren en zijn meestal uitstekend te noemen. Dit is dan ook niet onopgemerkt gebleven. Vele kwekers raadplegen mij voor advies, iets wat ik dan ook altijd met veel plezier en toewijding geef. Het motiveert mij enorm als ik achteraf hoor dat de adviezen zijn overgenomen en tot resultaten hebben geleid. Inmiddels adviseer ik o.a. kwekerijen en vogelparken in binnen- en buitenland, maar iedereen kan bij mij terecht. Of het nu een kweker is met slechts één koppeltje, of een grote kwekerij.

Mijn kennis is ontstaan door het bezoek aan vele vogelverblijven en kwekerijen, waar ik telkens tot de conclusie kwam dat een van de grootste problemen een tekort aan de juiste voeding bleek te zijn. Dit ben ik diepgaand gaan onderzoeken door literatuurstudie, zelf testen ontwikkelen, uitproberen en eigen onderzoek. Uiteindelijk vond ik oplossingen!

Blattin poeder

Blattin poeder, een product dat niet op de Nederlandse en Belgische markt verkrijgbaar was, blijkt een dusdanige complete samenstelling te hebben dat tekorten op een verantwoorde manier aangevuld worden. Het is me gelukt om dit product op de Nederlandse en Belgische markt te mogen aanbieden. Vele kwekers kunnen inmiddels bevestigen dat de kweekresultaten door het gebruik van Blattin aanmerkelijk zijn gestegen. Omdat Blattin in een relatief kleine hoeveelheid geleverd kan worden, tegen een zeer vriendelijke prijsstelling, kan zowel de "grote" als de "kleine" kweker dit product toepassen (zie onze webshop).

Eigen producten

Maar... ik bleef onderzoek doen naar nieuwe/ verbeterde voeding. Er kwam een eigen zadenmengerij met kwalitatief hoogwaardige zaden. Naast de standaardmengsels wordt er voor elke kweker zijn eigen specifieke mengsel gemaakt. Een vogel eet immers niet hetzelfde als hij binnen bij de kachel zit dan als hij buiten in weer en wind in de volière zit. Door goed advies krijgt elke kweker zijn eigen mengsel afgestemd op zijn kwekerij. Er kwam een eigen insectenpathee met een zeer laag ijzer gehalte, speciaal ontwikkeld en tegenwoordig in Polen geproduceerd, met in de vrije natuur gevangen insecten, voor de beste kwaliteit!

Tegen het luizenprobleem heb ik een product ontwikkeld dat tegenwoordig zelfs door grote pluimveebedrijven afgenomen wordt, zg. Anti-Luis en Anti-Luis-Liquid. Dit zegt voldoende over de kwaliteit! Anti-Luis om te smeren. En Anti Luis Liquid om te druppelen of door het drinkwater te geven.

Momenteel worden er vele soorten antibiotica uit de handel gehaald vanwege maatregelen die door de overheid worden opgelegd. Als antwoord hierop hebben wij in samenwerking met een dierenarts en een chemicus een gehele lijn vervangende producten ontwikkelt. Alle producten zijn op natuurlijke basis, want onze vogels krijgen in de vrije natuur immers ook geen antibiotica. Wel natuurlijke antibiotica. Al deze producten worden in eigen beheer geproduceerd om de beste kwaliteit te kunnen waarborgen!

Onze producten zijn eenvoudig en snel te bestellen via onze webshop en bij onze verkooppunten. Als U ons een berichtje stuurt kunnen we u zeggen wie bij u de dichtstbijzijnde winkel is.

Lezingen

U begrijpt dat we over veel kennis beschikken. Meer dan we hier kunnen vertellen. En deze kennis wil ik graag met u delen. Daarom ben ik gestart met het geven van lezingen, waarbij de onderwerpen divers zijn en desgewenst aangepast kunnen worden aan uw vraag of behoefte., dus "lezingen op maat". De ervaring leert dat het altijd weer mooie en leerzame avonden zijn, die pas afgesloten worden als iedereen antwoord heeft gekregen op al zijn vragen.

Heeft u vragen? Bel of mail ons! Wij zullen u ten alle tijden helpen met uw probleem! Wij zijn pas tevreden als u een passende oplossing heeft!


Handelsonderneming Sjoerd Zwart 

Hoogheide 2 

5973 RK Lottum 

Nederland 

Telefoon: +31 (0) 6 2891 7898

E-mail: info@sjoerdzwart.nl